Dagbesteding

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in smidse Taru van den Born een plek voor dagbesteding krijgen. Ze leveren op hun eigen niveau een volwaardige bijdrage aan het bedrijf. In samenwerking met ervaren smeden zorgen ze dat de opdrachten van die week op tijd af zijn. Daarnaast krijgt ieder ruimte om aan de slag te gaan met een eigen project. Zo kunnen deelnemers stap voor stap alles leren wat een smid moet kennen en kunnen.

Iets voor jou?

Juist wie elders door een gebrek aan motivatie is vastgelopen of zelfs al opgegeven, vindt in de smidse opvallend vaak alsnog zijn draai. In de smidse leer je gloeiend ijzer omvormen tot bijvoorbeeld hekwerken, scharnieren of zelfs een harnas of zwaard. Spreekt dit je aan, maar weet je nog niet zeker of het echt wat voor je is? Kom dan een keer langs om kennis te maken en/of op proef mee te draaien in de smederij.

Praktisch

De smederij biedt deelnemers structuur en regelmaat. Tegelijkertijd draagt Taru van den Born er zorg voor dat elke deelnemer begeleiding op maat krijgt: door steeds dát zetje in de rug te geven wat iemand nodig heeft om de volgende stap te maken. Hiervoor kan hij niet alleen putten uit zijn ervaring als smid, maar ook uit zijn opleiding tot psycholoog en therapeut. Deelnemers kunnen worden doorverwezen door de gemeente of andere instanties. Het is ook mogelijk dat deelnemers het programma zelf financieren.