Voor bedrijven

Door mensen samen te laten smeden aan een uitdagende opdracht kun je op een eenvoudige manier de dynamiek van een groep en individuele valkuilen en kwaliteiten zichtbaar en bespreekbaar maken. Vanuit die insteek ontwikkelt Taru van den Born voortdurend nieuwe activiteiten op maat waarin smeden wordt ingezet als middel voor sociale en persoonlijke ontwikkeling. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: bedrijfsuitjes, teambuildingsdagen en teambuildingstrajecten.

De vorm, thema, duur en prijs van de workshops wordt vastgesteld in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.
"Ik heb Taru lang geleden leren kennen in een bijzondere setting en in een grote groep. Wat gelijk opviel was zijn begaafdheid om alle zintuigen te benutten in menselijk contact. Als jong broekie was hij in staat om -zonder dat het aanmatigend of pathetisch werd- anderen te spiegelen en te helpen bij reflecties op hun doen en laten. Dit aangeboren talent zag ik onlangs weer toen ik met mijn team deelnam aan een workshop smeden. Omkleed met een flinke dosis humor en werklust wist Taru ons van begin tot eind actief en scherp te houden. In een uitzonderlijke context (loeihete ovens) voelde Taru haarfijn aan wanneer we moesten op- en terugschakelen. Ik ervoer daarin zijn natuurlijke moeiteloosheid om te werken en gelijktijdig te begeleiden. Een onvergetelijke middag."

Kees Tillema, directeur Het Zuiderlicht Managementadviseurs

"Ter ondersteuning voor onze trainingen maken wij met enige regelmaat gebruik van de diensten van Taru, met name voor teambuilding. Het smeden blijkt een mooie metafoor te zijn voor verscheidene interpersoonlijke processen. Doordat het smeden zelf fysiek inspannend is, laten de deelnemers zich snel van hun “natuurlijke kant” zien. De observaties van Taru zijn scherp en helpen enorm om de link te leggen naar de dagelijkse praktijk. De teamdynamiek wordt op deze manier zichtbaar en bespreekbaar. Een prachtige werkvorm!"

Kees Westein, adviseur/trainer, Horizon training en ontwikkeling

"Taru heeft voor Art Systems een compleet bedrijfsuitje georganiseerd. Wij waren met een groep van ongeveer twintig collega's. Na een hartelijke ontvangst met koffie en thee gingen we smeden. Het doel was om als team een boeket metalen rozen te maken. Dat leek eerst moeilijk, maar dankzij de ontspannen hulp en uitleg van Taru kwamen we tot een onverwacht mooi resultaat. Na het smeden was er op dezelfde locatie een prachtige mediterrane maaltijd, die duidelijk met liefde en aandacht was bereid. Het was erg leuk om een keer op een andere manier als team samen te werken. De rozen staan nu bij ons op de balie, als symbool van wat we samen kunnen bereiken."

Willem van de Vis, operational director Art Systems B.V.