Werk in opdracht

We doen het anders

We zijn volledig gespecialiseerd in ambachtelijke smeedwerk. We doen niets anders. Daardoor werken we snel en efficiënt. Elk van onze smeden, leerlingsmeden en gezellen heeft zijn of haar eigen specialisme. En onderling werken we nauw samen. Daardoor kunnen we een breed scala aan producten aanbieden. En kunnen we projecten realiseren die elders niet mogelijk zijn. 

 

Maatwerk

Zoek je een opdrachtnemer voor een groot project, of zie je in de webshop niet wat je zoekt? We doen ook veel maatwerk. Van klein tot groot en van restauratie tot nieuwe projecten. Denk aan: custom-made messen, bijlen en zwaarden, hekwerken en balustrades, hang- en sluitwerk, restauratie en reparatie van oud smeedwerk, gereedschap voor ambachtslieden en zelfs kunstwerken. We werken niet alleen voor particulieren, maar ook voor gemeenten, grotere bouwbedrijven en architecten. Daarbij nemen we geen shortcuts. We leveren het echte ambachtelijke werk, tegen een concurrerende prijs. En we kunnen dingen doen die elders niet realiseerbaar zijn. Want bij geen enkele andere Nederlandse smederij werken zoveel smeden samen onder één dak, elk met hun eigen specialisme.

 

Advies

Bij grotere projecten kunnen we vanuit onze expertise ook schriftelijk advies leveren over de grenzen en mogelijkheden van het inzetten van ambachtelijk smeedwerk in een project. Neem contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden. 

Recente projecten

  • Smeedijzeren non

    Op het landgoed van kloosterboerderij De Woeste Wieven werd één van de wandelpaden vaak afgesneden. Woeste Wieven zocht hiervoor een oplossing en benaderde ons om mee te denken.

  • Traditioneel hekwerk

    In 2019 benaderde de gemeente Zwolle ons om een hekwerk van 40 meter te smeden voor rond Begraafplaats Het Heilige Kruis, ter vervanging van een Heras-hekwerk.

  • Zwaard in opdracht

    In 2019 benaderde Bert Steketee ons voor het smeden van een zwaard op maat, om te gebruiken in de workshops en rituelen die hij organiseert voor mannen.